Raadslid Kraft van Ermel: “Te laat arriveren bij branden is onaanvaardbaar en zet de veiligheid ernstig onder druk”.

Groep de Mosser Lex Kraft van Ermel is verontrust over de berichtgeving in de Telegraaf (1) (2) waarin melding wordt gemaakt van te weinig brandweerpersoneel en het te laat arriveren van de brandweer bij spoedgevallen.

“Iedere Hagenaar heeft recht op een veilige omgeving en daar hoort een goed functionerende brandweer bij. Het zou raar zijn als jouw huis in vlammen opgaat omdat de brandweer niet op tijd aanwezig is of te weinig personeel heeft. Ook stelt de lokale partij vraagtekens bij de roep om de eisen aan brandweerlieden dan maar aan te passen. “Dat kan nooit de bedoeling zijn. We hebben goed getraind brandweerpersoneel nodig. Ik wil van het stadsbestuur de Haagse situatie weten. Zijn de aanrijtijden voldoende?  En wat doet het stadsbestuur om voldoende goed opgeleide brandweermensen te krijgen”

Lees hier onze schriftelijke vragen