De Mos: ‘Informeer kinderen over gevaren suikerziekte’

Anders dan de anti-donut-partij komt Groep de Mos met een voorstel dat kan helpen bij het bestrijden van overgewicht en bij het voorkomen van Diabetes: Gemeentelijke steun voor voorlichting over de gevaren van een ongezond leefpatroon. Dit kan door middel van financiële steun aan DIAB-TV, een organisatie dat voorlichting geeft op Haagse basisscholen om kinderen te waarschuwen voor de gevaren van Diabetes. Jeffrey Huf en Paula Udondek zijn de twee bekende programmamakers van dit lesprogramma voor de groepen 6 en 7.

Groep de Mos fractievoorzitter Richard de Mos: “Dit is natuurlijk een fantastisch initiatief wat direct zoden aan de dijk zet, want kinderen kunnen door goede voorlichting in de toekomst goede beslissingen nemen over wat wel en wat niet gezond is. Om ervoor te zorgen dat alle Haagse basisschoolleerlingen dit lespakket krijgen aangeboden en dat er ook in de toekomst lespakketten aangeboden kunnen blijven worden, vraagt mijn partij aan het stadsbestuur of DIAB-TV een blijvende subsidie kan krijgen”.

Jeffrey Huf enthousiast 
Ras-Hagenees Jeffrey Huf, die door Diabetes zijn been heeft moeten laten amputeren, is enthousiast over het voorstel van Groep de Mos.
“Super dat Richard onze organisatie verder op de kaart wil zetten. Die subsidie kunnen wij prima gebruiken om kinderen blijvend te waarschuwen voor de gevaren van Diabetes en ze te wijzen op gezonde voeding en de noodzaak van bewegen”, aldus Jeffrey Huf.

Lees hier onze schriftelijke vragen