De Mos: ‘Muziekkoepels brengen reuring én zijn perfecte plek voor jong talent’

Terwijl muziekkoepels in het buitenland in druk bezochte parken en pleinen nog veel te vinden zijn én bovendien erg veel gebruikt worden, lijken de bestaande muziekkoepels in Den Haag wat vergeten te worden.

“En dat is enorm zonde”, stelt Groep de Mos fractievoorzitter Richard de Mos. “Juist deze muziekkoepels zorgen – zeker in de zomer – voor reuring en gezelligheid. Culturele activiteiten in de buitenruimte zijn goed voor de leefbaarheid van bewoners, het toerisme en de plaatselijke horeca”.

Bovendien bieden muziekkoepels aan jong talent de mogelijkheid om voor publiek op te treden.

“Wat is er mooier dan volle muziekkoepels waarin bijvoorbeeld muziekwedstrijden van allerlei genre worden gehouden; van klassiek tot jazz en van Nederlandstalig tot rock and roll? Zo kan meer gebruik van de bestaande muziekkoepel op Kijkduin (zie foto) goed zijn voor het toerisme aldaar en kunnen nieuwe muziekkoepels, zoals op het oersaaie Loosduinse Hoofdplein, eindelijk wat bieden voor bewoners. Een muziekkoepel met een goed programma op het Plein, zo weer goed kunnen zijn voor de (horeca-)ondernemers die daar zitten”, aldus De Mos.