Fractievoorzitter Richard de Mos wil nadeelcompensatie getroffen ondernemer

De wegwerkzaamheden aan de Meppelweg liggen al weken stil. Nadat de stratenmakers drie weken geleden zijn vertrokken, wordt de nieuwe asfaltlaag pas eind augustus gestort. Slecht voor bereikbaarheid, onnodige hinder voor de buurt en wellicht ook de nekslag voor Koffiehuis Diaantje.

Groep de Mos fractievoorzitter Richard de Mos: “Wij vinden het absoluut onaanvaardbaar dat er weken niet wordt gewerkt aan een weg en dat de boel gewoon zo open blijft liggen. Wegwerkzaamheden zijn noodzakelijk, maar moeten zo snel mogelijk worden uitgevoerd om (verkeers)overlast zo veel mogelijk te beperken”.

70% omzetverlies 

“Sinds de aanvang van de wegwerkzaamheden heeft Koffihuis Diaantje te kampen met een omzetverlies van maar liefst 70%. Zelfs de pacht wordt niet meer terugverdiend. Of klanten vinden het te omslachtig om zich een weg door de wegopbrekingen heen te banen of ze denken dat het gezellige koffiehuis aan de Meppelweg 901 gesloten is. Ook sommige verkeersregelaars werken niet mee. Die houden het verkeer tegen en stellen doodleuk dat het koffiehuis geen bestemmingsverkeer is, waardoor klanten rechtsomkeert maken”, aldus De Mos, die vragen stelt aan het stadsbestuur.

Lees hier onze schriftelijke vragen